tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kymmenes blogikirjoitukseni ikinä:)

Tällainen haaste oli kierrellyt blogiini loman aikana, Tanssiva Harmaa Pantteri tarkemmin sanoen sen tänne tupsautti.  Kävinpä luurailemassa vanhaa blogiani ja sieltä haeskelin.  Kuinka ollakaan - ollaan taas tilanteessa, jossa kirjoituksen aihepiiri on tullut ajankohtaiseksi...
08.02.2007 - 12:46
Tällä hetkellä meillä on välirauhan aika eli vuoteen 2010 on ainakin osa päättäjistä luvannut kuntamme sivukoulutkin pitää, sitten taas katsotaan tilannetta.  Pari vuotta meni tiukassa väännössä, jossa olin mukana melkein kokopäiväisesti.  Meillä koulutoimenjohtaja on ylimmäisenä koulunlopettajana toiminut, joten varsinkin alkuun vain vastasimme hänen hyökkäyksiinsä.  Matkan varrella löysimme tietolähteet ja osasimme jo paremmin vastata haasteisiin ja olla itsekin aktiivisia päättäjien suuntaan.


Hommassahan on ollut mukana niin tiedon pimitystä, suoranaista valehtelua kuin asiaan kuulumattomien lukujen käyttämistä perusteena.  Lisäksi meillä asiaan kytkeytyy vielä henkilökohtaiset intressit sekä mies/naisasetelma eli on joukossa sellaisia miekkosia, jotka mieluummin hoitelisivat asiat rauhassa miesten kesken.  Pienellä huolella seuraamme nyt Parashankkeen edistymistä kunnassamme, sillä kouluasioista siellä on neuvottelevanan virkamiehenä kukas muu kuin koulutoimenjohtaja.*

Kopsasin tännekin sivuksi vanhan blogin puolelta koosteen siitä, mistä saimme tietoa koulunlopetusta vastustaessamme.  Olen saanut yhteydenottoja eri puolilta Suomea - tietoa ei ole kovin paljon koottu yksiin kansiin näistä asioista.  Olipa joku saanut blogini osoitteen oikeuskanslerin kansliasta asiasta keskusteltuaan.

Luonto heräilee kevään tuloon kaikesta huolimatta, joutsenia näkyi jo tänään järvellä...  Katso tarkasti, on niitä siellä - keskimmäinen löytyi vasta kuvaa katsoessa puskan takaa:)

9 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hyvinhän nuo joutsenet näkyvät :-)
On ihmeellistä, miten paljon kouluja lakkautetaan ja lisää on lakkautusuhan alla jatkuvasti.

Inkivääri kirjoitti...

Saila, no hyvä että erottuvat:) Se on kyllä ihmeellistä, miksi asiasta pitää vaahdota isoon ääneen - tottahan ne oppilaat loppuvat, kun kohta ei saada opettajiakaan uhan alla olevaan kouluun.

Tuossa kirjoituksessa viime vuosi oli ikään kuin katkovuosi, mutta niin vaan koulut ovat jatkuneet ja nykyinen valtuusto on luvannut olla lopettamatta. Ktj. vaan jaksaa ylläpitää keskustelua siitä, kuinka huonosti on asiat...

isopeikko kirjoitti...

Taidat olla oikein vaikuttaja-ainesta :)

Inkivääri kirjoitti...

Isopeikko, hih:) Vaikuttaja-ainesta taitaa löytyä meistä jokaisesta, kun kyllin itselle tärkeistä asioista on kyse.

Mk kirjoitti...

Samaa taistelua on käyty täälläkin, tosin huonolla menestyksellä.
Ja aivan samoin kuin kirjoitit, vääristeltyjä ja puutteellisia laskelmia, henkilökohtaisia kaunoja jne.
Minua ei asia enää kosketa - paitsi että jos halutaan pitää kylät elinvoimaisina niin ilman palveluja ja varsinkaan ilman kouluja se ei onnistu.
Toisekseen, kai veroäyrien käytön pitäisi vähän kiinnostaa jokaista.

Onneksi joku jaksaa!

Liisa kirjoitti...

On ole muuten koskaan ennen nähnyt joutsenia lumihangella. :)

Edelleen ajankohtainen aihe monella suunnalla suloista Suomeamme. Kommenttisi mukaan taistelu siellä jatkuu.

tanssiva harmaa pantteri kirjoitti...

Aivan kuin mitään ei olisi muuttunut neljässä vuodessa. Kaikenlaisia yhdistämisiä ja alasajoja on käynnissä edelleenkin (esim. seurakunnat, kunnat)
Siis vuoteen 2010 luvattiin teidän koulupiirissänne sivukoulutkin pitää. Varmaan se täältä jostain löytyy, mutta ovatko lupaukset pitäneet?
Kyllä kansalaismielipiteelläkin voidaan vaikuttaa, mutta ei nalkutuksella ja arvostelulla, vaan faktoilla niinkuin tässäkin tapauksessa näyttää käyneen.

p.s. oletko tyytyväinen Bloggeriin?

Inkivääri kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne:) Pienet koulut ovat uhanalainen laji, pitäisi laittaa suojeluun.

Tanssiva Pantteri, lupausta on jatkettu - välissä oli vaalit ja uusi valtuustokin lupasi koulurauhan. Sen sijaan meillä on virkamies, koulutoimenjohtaja, joka taas aloitti kampanjoinnin kouluja vastaan. Hänen pitäisi olla se virkamies, joka kehittää kouluja toteuttaen valtuuston päätöksiä, mutta siitäkös hän piittaa.

Kyllä minä varmasti olen saanut ylempieni silmissä ikävän ihmisen maineen, mutta väliäkös hällä - tavalliset kuntalaiset ovat vain kiitelleet:) Jos kiinnostaa mitä olen assiasta sanonut, niin naamakirjassa on muistiinpanoissa viimeisin yleisönosastokirjoitukseni;) Olisikin kiintoisaa tietää mitä ajattelee sellainen, joka ei tiedä asiasta yhtään mitään - onko liian ilkeä? Kaikki ikävät asiat mitä siinä on ovat totta, joten en pelkää syytettä kunnianloukkauksesta8]

Olen ollut tyytyväinen bloggeriin. Parasta on tietysti se, että blogiin ei ole pakko ottaa mainoksia, mutta on tämä muutenkin helppokäyttöinen. Roskapostia ei juurikaan tule läpi, sillä bloggerin suodin toimii hyvin. Minulla tulee kommenteista viesti mailiin ja pitkään roskat ovat menneet suotimeen jatkuvasti, niistäkin tulee kyllä ilmoitus mailiin, mutta löytyvät roskakorista suoraan.

Kirjaintarkistus on tosi ärsyttävä, mutta niinhän se on muillakin.

Kutuharju kirjoitti...

Tuo teksti tuntuu kyllä etäisesti tutulta; joitain kouluasioihin liittyviä tekstejäsi luin jo silloin!

Minä kun luulin että joutsenet ovat eksyneet peltoon ja jo ihmettelin mitä ne sieltä kuvittelevat löytävänsä, kunnes luin kirjoituksesi.
Voi voi, hetki vielä menee ennen kuin järvi sulaa uimakelpoiseksi...

Amazing Counters