HERKKUJA

 MUFFINIEN KUORRUTUKSIA

Kreemiä kannattaa käyttää marsipaani- ym. kuorrutteen alla, mikäli teet koristelun edellisenä päivänä. Kreemi pitää kosteuden paremmin kurissa eikä kuorrutus pääse vettymään. Kreemit soveltuvat myös kakun pinnan pursotuksiin. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kreemit säilyvät jääkaapissa ainakin muutaman päivän.
Sokerikreemi
(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.
Vinkki 1: Käytä tavallisen tomusokerin tilalla mansikka- tai kaakaotomusokeria. Kaakaotomusokerin kaltaisen lopputuloksen saat myös korvaamalla ½ dl tomusokerista kaakaojauheella. Laita kaakaokreemiin 2 rkl vettä, siitä tulee tavallista kreemiä paksumpaa.
Vinkki 2: Mausta kreemi kakun täytteisiin soveltaen esimerkiksi minttu- tai sitruuna-aromilla (tai korvaa jälkimmäinen appelsiinin tai sitruunan kuoriraasteella). Värjää halutessasi “makuun sopivaksi”.
tomusokerit.JPG kreemi
mansikkakreemi.JPG kreemi_kaakaotomusokerista.JPG
Suklaakreemi
250 g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia
½ prk mascarpone-juustoa
2 rkl tomusokeria
Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää voiseokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa.
Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

TAI

2,5 dl Flora vispiä
1 prk vaniljatuorejuustoa
sokeria
************************************

Juustoleipäset (Pikkusuolaiset)

Vikkelä ja maistuva neljä annosta
2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhetta
2 dl juustoraastetta
1-2 tl leivinjauhetta
Sotke kaikki ainekset sekaisin, tee kasoja uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita. Eikä muuten mene kuin hetki, että ovat.
Lisätty: 4.1.2007 -





Parmesaanikeksit

Tarvitset: 

  • 100 g parmesaanijuustoa vastaraastettuna
  • 120 g vehnäjauhoja (Koto suosittelee sekaan myös karkeampia jauhoja ja vaikka ruista)
  • 100 g pehmennyttä voita 
  • muskottipähkinää, cayennepippuria, merisuolaa (itse laitoin mustapippuria ja karkeaa merisuolaa)
  • 10 g pieniä siemeniä ja kuivattuja yrttejä koristeluun

Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi tahnaksi.
Muotoile 2 pötköä n. 3-4cm halkaisijaltaan. Kääri pötköt tiukasti muovikelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi kovettumaan.
Leikkaa pötköt ohuiksi siivuiksi ja asettele uuninpellille voipaperin päälle.
Paista 200 asteessa (180 asteessa kiertoilmalla) n. 15 minuuttia.

APPELSIINIKAKKU

POHJA:
. 3 munaa
. 1 ½ dl sokeria
. 1 ½ dl perunajau hoja
. 2 rkl vehnäjauhoja
. 2 tl leivinjauhetta, 1 appelsiinin raastettu kuori
TÄYTE
3 dl rasvatonta maitoa
3 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
. KUORRUTUS
250 g tomusokeria
4- 6 rkl appelsiinimehua
KORISTELUUN
maissihiutaleita
ananaskirsikoita
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahtoon. Mausta seos pestyn appelsiinin kuoriraasteella.

2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan 22- 24 cm irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 45 min. Kakkupohja on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun.

3. Valmista täyte. Sekoita muut aineet paitsi vaniljasokeri paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna liedellä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Mausta jäähtynyt seos vaniljasokerilla.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja levitä kakkulevyjen väliin täytettä. Sekoita tomusokerista ja appelsiinimehusta kiiltävä kuorrutusseos. Levitä se kakun päälle ja reunoille. Koristele ananaskirsikoilla ja maissihiutaleilla.  Lähde:Kirsti's world

TOSCARAPARPERIPIIRAKKA

300 g voita sulatettuna IV
4 munaa
2 dl sokeria
ja niistä teet vaahtoa I
5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
keskenään sekaisin II
1 dl kuohukermaa III
1 l raparperin paloja V
taikinan päälle uunipellille
paistetaan +200 C n. 15 min.

Tosca

150 g voita
2 dl sokeria
2 ps mantelilastuja
½ dl vehnäjauhoja
kuohukermaa
kaikki kattilaan, sekoita, kiehauta,
(varo polttamasta pohjaan)
kaada piirakan päälle ja paista n. 15 – 20 min, tai kunnes
kuorrute on kauniin värinen.

Muutakin tietty voi käyttää ku rabamberinpaloja.
PS: noi numerot tos peräs meinaa sitä sekottamisjärjestyst :D

Amazing Counters