tiistai 13. huhtikuuta 2010

Kevään toinen ensimmäinen

Eli kevään ensimmäinen puutarhassa oli sunnuntaina 11.4. avautunut krookuksen kukka.  Harmi vaan, että eilen löysin enää sipulin - kukka ja sen kaverit olivat kelvanneet jollekulle nälkäiselle, vesimyyrä on ensimmäisenä epäiltyjen listalla, sillä krookusten vieressä on kolo käytävään.   Sunnuntain kukkakuvasta sitten huomasin, että ne naapureiden latvukset oli syöty jo silloin...
Photobucket

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voihan myyrä! Toivottavasti se ei tee enempää tuhoa.
Itselläni rusakot söivät vuosi sitten scillat sitä mukaa kun ne maasta nousivat. Tänä vuonna koitan kahvinpurujen voimaa. Lisäksi koko vuosi meillä on säikytelty rusakoita-aina jos sellaisen näemme.
Vaikka muuten eläimistä pidän ja opetan lapsille että niitä pitää kohdella hyvin, olen antanut käskyn kiljua ja riehua sydämen pohjasta pihassa jos rusakko liikkuu...ristiriitainen elämä. Meidän pihalle eivät ole tervetulleita ihan kaikki ;)

R&T

Anskukka kirjoitti...

Tiedätkös, taas ilmaantui sellainen linkki postaukseni alareunaan, joka vinkkaa tähän postaukseen. Onhan outoa. Saas nähdä, lähteekö se taas itsellään poiskin?

Myös fasaanit rakastavat krookuksen kukkia. :( Sipulit toki jättävät rauhaan.

Inkivääri kirjoitti...

R&T, kahvinpuruja voisikin koittaa, samoin mietin appelsiininkuoria, kun nehän varmaan haisisivat - en vaan tiedä hyvällekö vai pahalle myyrän mielestä8)

Anskukka, on kyllä outo juttu. Hyvä kun sanoit, en nimittäin enää millään muistanut, kenellä sitä kävin hämmästelemässä. Huomasin jossain toisessakin blogissa seuraavana päivänä samanlaisen linkin. Ja joskus tulee minun blogiin jonkun muun blogista...täällä kummittelee8)

sariw kirjoitti...

Näyttää ihan rusakon syömiltä, leikkausjälki on niin siisti ; )
Myyrät taas kaivelee ja syö sipuleita... ja fasaanit nokkivat kukkia repaleiseksi ...
Krookukset ovat vaan niin ihania, että kaikki käyvät ihailemassa niitä, kukin vaan omalla tavallaan, hih ; )
Ps. toki ymmärrän harmituksesi ! Myös ihmisten hiukset karkoittavat rusakoita aika tehokkaasti. Ja harva kanaverkko krookusten päällä pitää fasaanit ja rusakot poissa.

Inkivääri kirjoitti...

Sariw, rusakoita on kyllä pihassa pyörinyt pitkin talvea, mutta ne jättävät yleensä sen käyntikorttinsa8) Saa nähdä onko Isännyyden riistakamera tallentanut kävijää, hän laittoi sen eilen. Ja minä ripottelin tänään kahvinporot krookusten ympärille:)

Merja K kirjoitti...

Meilläkin on aiemmin krookukset hävinneet fasaanien herkkupaloiksi. Vielä en ole nähnyt krookuksia tänä kevän, lunta on vielä sen verran

Inkivääri kirjoitti...

Merja, meiltä täältä katosi lumi tosi nopeaan. Nuo on jotain viime syksynä istutettuja krookuksia, aikaisempia kuin vanhemmat mitä meillä on ja joita ei vielä edes näy8) Myyrä tuholaiseksi osoittautui - fasaaneja meillä ei ole eikä riistakamera saanut niistä kuvaa, joten pieniä syöjien on oltava. Ja tänään laitoin kuvan - peitin myyrien koloja siitä vierestä ja kaivoivat ryökäleet uuden niin, että se tulee ihan krookusten viereen...

Eija kirjoitti...

Voi harmi kun olet saanut riesaksesi myyriä. Otan sydämestäni osaa. Toivottavasti edes jotain on säästynyt.

Inkivääri kirjoitti...

On ne kyllä surkeita puutarhakavereita, syövät suosikit ja levittävät juolavehnää:/ Vaan sen kanssa on nyt elettävä, luulen että ennen vapaana juossut pystykorvamme piti myyrät poissa pihasta, tuolla reunalla valtaojanpenkalla myyränkoloja on ollut aina. Nyt kun pystis on häkissä, ovat myyrät ottaneet vallan. Jotain oisi keksittävä tai sitten vaan elettävä ongelman kanssa ja yritettävä unohtaa se:)

Amazing Counters