tiistai 6. elokuuta 2013

Avoimet puutarhat

Suomessakin polkaistiin viime kesänä avoimet puutarhat -teemapäivä monen muun maan tapaan, tänä kesänä se oli siis jo toisen kerran.  Toiset eivät uskalla avata puutarhaansa varkaiden pelossa, useimmat varmaankin arvostelun pelossa, mutta muutamat rohkeat onneksi uskaltautuvat.  Meitä lähimmät olivat Hämeenkyrössä, kaksi erilaista ja persoonallista, mutta kaunista puutarhaa kävimme katsastamassa.

Anjan ja Detlevin puutarha oli kauniilla paikalla, alhaalla virtaili joki ja pihasta oli rakennettu sinne mukavat puuportaat.  Puutarhassa oli tosi paljon kauniita ja hauskoja rakennelmia, patsaita ja ideoita ja vanha rintamamiestalo oli taidolla remontoitu ja laajennettu mm. ihanalla lasishuoneella, jossa oli mm. takka.  Ja kiitos Anjalle muratin alusta - hän minulle sitä kaivoi ystävällisesti, kun ihmettelin onko se tosiaan kolmosella ulkona pärjännyt, kun oli niin suuri kasvusto.  Ja olihan se siinä jo ollut monta vuotta.

Niin ja niitä minun lempiasioitani löytyi - paljon kierrätystä ja ruosteista rautaa :)
20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hieno puutarha, tykkään persoonallisista jutuista sekä kierrätyksestä.

Raija

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Tosi kaunis ja rehevä puutarha, ihanaa nostalgiaakin löytyy :)

maatuska kirjoitti...

Mitä kaikkea ihmiset keksivätkään käyttää! Mahtavia ideoita.
Eipä tullut itselleni mieleenkään että joku varastaisi kasveja puutarhastani :O
Toki noinkin voi tietysti käydä.

pivi kirjoitti...

Kiitos kuvista, kiva nähdä, ja onkin tosi mielenkiintoinen puutarha, tykkään myös kierrätysjutuista. Ihana hyönteishotelli !
Kiva oli lukea kuulumisiasi ja myös helpottavat Helsingin uutiset. Hyvää kesän jatkoa ja halaus !

pirkko kirjoitti...

Vau, mitkä tiilijutut!

sylvi kirjoitti...

Viehätys puutarhoissa on niiden erilisuus.
Kaunista.♥

Piipe Elch kirjoitti...

Mekin kävimme vierailulla yhdessä puutarhassa ja tein siitä postauksen omaan blogiini (käy kurkkaamassa, jos haluat). Hienoa, että tuollainen tapahtuma järjestetään ympäri maata.

Scilla kirjoitti...

Kivoja kuvia, mielenkiintoinen puutarha! :-)

Katja Lammi kirjoitti...

Komeat risutyöt pistivät heti silmään :)

Karolina kirjoitti...

Kiitos! Kivoja kuvia ja ideoita!
Avoimet puutarhat päivä on todella mukava tapahtuma - tänä vuonna itse myös järjestäjänä nautin, vaikkakin pieni ja vain 4v vanhan puutarhan esitteleminen vähän jännitti... Ihmiset olivat todella kivoja ja monia mukavia juttutuokioita oli päivän aikana. Se siinä nauratti kun kuuli millaisia huikeita puutarhoja ihmisillä oli ja minä heille esittelin omaa "pientä" tarhaani että jospa heillä ensi vuonna madaltuisi kynnys lähteä mukaan?!!
Hauskintahan on että on erilaisia puutarhoja missä kiertää päivän aikana =)

hanne virtauksesta kirjoitti...

Voi mitä luovuutta, taidetta, ilmaisua teillä onkaan!!
Upeaa, ihanaa!!

Black Rose kirjoitti...

Vau mitkä kierreportaat!
Hieman kun mielikuvitusta käyttää, niin saa upean puutarhan aikaiseksi!
Tykkäsin kovasti :)

MINNA kirjoitti...

Kaikki ruosteinen ja rosoinen on myös minun mieleeni. Mukavaa, että päästiin kurkistamaan tähän mielenkiintoiseen ja kauniiseen puutarhaan kuviesi kautta.

Emilie kirjoitti...

Tuo puhelinkoppi oli minusta niin kiva. Mukava soitella!

Tuija kirjoitti...

Kävin itsekin Anjan ja Detlevin puutarhassa. Hauskoja juttuja ja paljon.

Kirsikka kirjoitti...

Kiitos blogistasi! Olen varmaan aiemminkin eksynyt tänne, vaikka olen lukenut blogeja yleensä minimaalisesti. Etsin joskus inspiraatiota oman blogin aloittamiseen (toistaiseksi edelleen vaiheessa...). Jokin aika sitten otin aikaa katsastaa Kotipuutarha-lehdessä mainitut suosituimmat puutarhablogit ja päädyin blogiisi, joka vaikutti jotenkin tutulta (tietysti aiemman lukemisen perusteella, mutta muutenkin). Tänään luin tämän uusimman tekstin ja Hämeenkyrön maininta herätti kiinnostuksen, että missähän blogin pitäjä mahtaa asua. Ja sitten alkoivatkin maisemakuvat yms. näyttää aika tutuilta;) Kauniita kuvia ja hyvä nimi blogillasi! Toivon mukaan syöpä on tosiaan selätetty! T. Satunnainen mökkiläinen toiselta puolelta järveä

Kutri kirjoitti...

Ei hitsi, nyt mä kuolen tähän! Toi puhelinkoppi... Voi jeskamandeera, mistähän mä saisin hommattua ja roudattua itelleni Lontoon punaisen puhelinkopin, jonka muuntaisin minikasvihuoneeksi? Voi ÄÄÄKS.

Inkivääri kirjoitti...

Kiitos ihanaiset kommenteistanne ja eikös vaan oliskin mukava saada sellainen Lontoon koppi pihaan, kelpais mulle kyllä. Mitähän sanoisi Esikoinen, kun esittäisin joululahjatoiveena - hänhän asustelee juurikin Lontoossa:D

Kirsikka, kiva kun poikkesit, käy toistekin ja tervetuloa ihan oikeastikin käymään, mielelläni teen kanssasi pihakierroksen:)

♥ Hannele kirjoitti...

Jännää.

aimarii kirjoitti...

Puutarhasi ihastuttaa.

Amazing Counters