tiistai 22. kesäkuuta 2010

Keltapäivänlilja

Jostain kumman syystä keltaiset kukat eivät ole ollenkaan suosikkilistallani, niitä on vaan tullut pihaan, tullut ehkä siksi, että monet niistä ovat hyviä pärjäämään ja leviämään kuten tämä keltapäivänlilja.  Sitä saa helposti ystäviltä, jotka joutuvat harventamaan kasvustoja ettei kukinta hiipuisi, sitä kautta tämä minullekin on tullut.  Ja paljon muutakin keltaista minulla on ja kyllä ne kaikki kukkiessaan kauniita ovat:)

Tykkään väristään huolimatta myös tästä pikku auringosta sekä sen kukkiessa että myöhemmin kesällä - lehdistö kun pysyy kauniina syyskylmiin saakka.

Sirot kukkavarret nousevat korkealle lehtien yläpuolelle jo näin alkukesästä...


9 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Niin komeasti se myös passaa tuota punamultaista seinää vasten. Hyvä kontrasti, ei liian räikeä. Jes.

Rita kirjoitti...

Keltainen on aina ollut lempivärini. Liljat eivät kuki kauan mutta ovat ihastuttavia.

♥ Hannele kirjoitti...

Juuri sitä, kauniit lehdet.

Anonyymi kirjoitti...

Minä en myöskään pidä keltaisesta, keväällä niitä kuitenkin siedän enemmän kun minulle se nimenomann on kevätväri. Päivänliljoja minullakin on, tykkään kukan muodosta ja lehti on ihan must. Pahus kun nauhuksenkin kukat on keltaisia, niistäkin melkein leikkaisin kukat pois...

Aila kirjoitti...

Minä taas pidän keltaisesta, mutta vain puutarhassa.. Sinulla näyttää kukkivan upeasti nuo päivänliljat. Minulla vain tähän asti kituroineet, mutta nyt jo vähän lupaavammalta vaikuttaa.

Inkivääri kirjoitti...

Väri herättää tunteita puolesta ja vastaan, niin aina:) Minulla vaan on puolesta ja vastaan omassakin päässä niin tulee vähän skitso olo;)

Unelma kirjoitti...

Minä rakastan kaikkia kukkia, ei värillä väliä. Tämä päivänlilja tuoksuukin niin ihanasti.

sariw kirjoitti...

Minusta keltapäivänliljan paras asia on sen kukkien upea tuoksu !! Onhan kasvi toki kaunis lehdistöltään ja kukkkakin on upea, mutta se suloinen tuoksu on kyllä huippu : )
Ihana tuo ylin kuva !
Hyvää keskikesän aikaa !

Palaga kirjoitti...

Minäkin tykkään kaikista väreistä ja kukista. Ehdoton suosikki on kuitenkin kurjenpolvi! Sulla on ihania yksilöitä siitä!

Amazing Counters