keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Pisasta on palattu

Ja kuvia on plarattu eessun taassun.  Nuo vanhat kaupungit on niiiiiiin kiehtovia katuineen ja kujineen ja tuoksuineen - kun saisi ne kaikki tallennettua mukaansa.  Äänet alkaa näissä eurooppalaisissa minun käymissäni, aika harvat siis esimerkkinä kyllä:),  olla hyvin samanlaista autojen hurinaa kaikkialla.  Laitan linkin fotopukettiin ja yritän saada sen ilman mainoksia...

Sää oli kesäinen ja ennustettu sadepäiväkin vaihtui sadeyöksi - aamulla vain kadut olivat märät, mutta ei onneksi mitään tulvaa vaikka muut kertoivat, että tosi rankasti oli yöllä satanut.  Pisa on pieni paikka ja merkittävimmät nähtävyydet ovat siinä piazza di Miracolilla - kastekappeli, kirkko ja se kuuluisa torni, ihan kallellaan.   Vanhassa kaupungissa tuntuu olevan kirkko joka korttelissa ja vanhat talothan aina ihanoita, rapistuneinakin.

Lucca tuntui olevan se vauraampi pikkuveli, junalla mentiin sinne parinkymmenen minuutin matka ja lisää kaunista kaupunkia kierrettäväksi - se tuntui ikään kuin olevan paremmassa kunnossa kuin Pisa, jossa oli myös hiukan rähjäisempiä sivukatuja.


Katumuoti vähän yllätti, ei muuten mutta kun sää oli kuin meillä heinäkuussa ja paikallinen väki kulki talvikengissä ja toppatakeissa - vastakohtana minun paljaat jalat sandaaleissa, jotka saivatkin eräitä piiiitkiä katseita:)   Me ollaan ennen oltu siellä aina kevättalvella, jolloin on varauduttukin kylmempään ja jätetty sitten vaan takkia pois lämpiminä päivinä. 

Näkymä Arnon rannoilta, ikkunaluukkuja ja se torni, jonka kuva on otettu hotellin ikkunasta aamulla, kun avasin ikkunaluukut:)


9 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Mielenkiintoinen paikka, ei ole tullut käytyä, mutta eihän sitä koskaan tiedä milloin tuonnekin pyrähtäisi.

Yaelian kirjoitti...

HIenoja kuvia,minäkään en tuolla ole käynyt.

Unelma kirjoitti...

Kiva katsella näitä kuvia. Olen kerran käynyt Pisassa, siitä on jo paljon aikaa. Nyt olisi mukava päästä uudelle matkalle.

Lepis kirjoitti...

Nyt iski matkakouume! Upean paikan löysit.

isopeikko kirjoitti...

Osaisikohan kukaan nyt tehdä tuollaista vinoa tornia?

elämäni matkat... kirjoitti...

Oih, kaunista. Mulla on krooninen matkakuume, kesän ajan oli vähän parempi kun puutarha pidätteli kotosalla mutta nyt taas. Pisakin on tsekkaamatta, kannattaisi näköjään kun kuviasi katsoo.

Inkivääri kirjoitti...

Arleena, se pakkaa olla, että kun katsoon jonkun matkakuvia, niin aina tekee mieli lähteä - maailma on niin täynnä mielenkiintoisia paikkoja:)

Yaelian, asut paikassa, jossa olisi kiva käydä:)

Unelma, olisikin varmaan mielenkiintoista nähdä mikä on muuttunut. Näissä vanhoissa kaupungeissa kun rakennuskanta on suojeltu, mutta kuinka mahtaa olla ilmapiirin laita? Me oltiin tuolla lähinnä aasialaisten kanssa tähän aikaan vuodesta - ja Lappajärveltä opettajia oli koko joukko.

Lepis, upeapa juuri:)

Isopeikko, minusta tuntuu, että siellä oli käytetty vähän konsteja saada näyttämään se vinommalta - että ehkä osaisi?

Elämäni matkat, sopiva yksittäin silloin, kun ei ole paljon aikaa käytettävissä reissaamiseen:)

Millan kirjoitti...

Torni näyttää todella siltä, että ei tekisi mieleni mennä sinne kallistuspuolelle norkoilemaan. Siksi on hauska kuulla, että vaikutelmaa on tehostettu. Ei tarvitse niin pelätä turistiparkojen turvallisuuden puolesta :)

Marjattah kirjoitti...

Kiitos reissusta! Mukava oli katsella diashow sohvalla löhöten, ilman rakkoja kantapäissä :) Eikös matkassa parasta olekin kuvat, itselle ne ovat kiinnekohtia kokemuksiin vielä aikojenkin kuluttua.

Amazing Counters