torstai 27. lokakuuta 2011

Uskaltaisikohan?

Tässä taannoin raportoin painonlaskusta.   Kesä jäi taakse ja pihahommat alkavat olla minimissä, joten pitäisi keksiä liikunnallista tekemistä.  Sauvakävelen kolme kertaa viikossa, käyn kuntosalilla kerran viikossa ja zumban aloitin, kaksi kertaa käynyt siellä ja tulen käymään edelleen kerran viikossa.  Ajattelin, että voisin vielä alkaa vaikka juosta talvikauden, kun tykkään olla ulkona.  Erehdyin sitten netistä jumppaohjeita etsiessä juoksukouluun ja hui - sehän tuntuukin olevan taitolaji, ei sitä sovi noin vaan huitaista ovesta ulos ja baanalle.  Oikeastaan homma näyttää niin vaikealle, että taitaa tarvita henkilökohtaisen valmentajan?;) 

No ei vais, en taida uskoa vaan luulla, että kyllä se luonto oikean tyylin ja asennon opettaa, siinäkin hommassa.  Sauvakävelemään läksin tuosta vaan poikain vanhojen sopivanmittaisten laskettelusauvojen kanssa ja kun sitten törmäsin ohjeisiin ei ollut mitään korjattavaa, rytmi ja asento olivat asettuneet kohdilleen ihan luonnostaan.

En malttanut odottaa pakkasia vaan virittelin jo ruokintapaikan linnuille.  Tinteillä riittää kiirusta, kahta ei mahdu samalle laudalle yhtäaikaa, vaikka vierestä seuraten tuntuisi, että enempi kerkiäisi syömään, kun ei jatkuvasti ajelisi muita pois...
10 kommenttia:

Unelma kirjoitti...

Kiva lintutalo.
Niinhän se on, että nykyään tarvitaan monenlaisia välineitä jo pelkkään kävelyynkin.
Liikunta on kuitenkin tärkeää, minäkin kävelen aamulla järvelle uimaan. Uinti ei tähän aikaan vuodessa kuntoa kohota, mutta se viisi kilometriä kävelyä rantaan.

ansa kirjoitti...

Hauskaa huisketta lintulaudalla! :) Näin syksyllä on kyllä mukavan happirikas ilma liikuntaan. Tsemppiä vaan!

Amalia kirjoitti...

Hattua nostan sun lenkkeilylle, kun itse en selvii lähtee. Mä laitoin kans lintubaarin ja katselin samaa asiaa.Kaks jahtaa toisiaan ja kolmas käy syömässä kaikessa rauhassa :)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Huippu ihana mökki ja suloiset linnut!

Morsinko kirjoitti...

Kiva mökki ja hieno jalustakin sillä. Kyllä tinttien kelpaa:)

♥ Hannele kirjoitti...

juokseminen kivaa mukavilla kengillä

Ainosofia kirjoitti...

Täällä on aloitettu sauvakävely ja juoksu... ja kivaa on.

Kiinnostava matkakohde tuo Pisa...

Hyvää viikonloppua!

Inkivääri kirjoitti...

Unelma, sinulla tuleekin tosi pitkä lenkki!

Ansa, ulos pitää päästä, kesällä tulee oltua muutenkin, mutta näin syssyllä on oikein tehtävä asiaa:)

Amalia, mukava seurata tirppoja:)

Riitta Sinikka, kiitos:)

Morsinko, jalusta on erityisen hieno, lintumökki jo kaipaisi uutta maalia, mutta unohtui taas kesällä:)

Hannele, kengät on oltava hyvät!

Ainosofia, lenkiltä saa kivasti virtaa:)

Vallaton kirjoitti...

Oikeesti, en voi kuin hymähtää noille nykyohjeille. Talvella juoksemiseenkin tarvitaan konsulttia! Onhan se tietty hyvä, kun muistaa, että talvella on liukasta ja silleen. Luntakin voip olla. Saattaa olla pakkastakin. Huomioitava seikka on se.

Sitten oikein huippu: downshiftaaminen. Aluksi, kun kuulin siitä, naureskelin. Oikein radiossa oli ohjelma, mitä se on. Vitsiksi ajattelin, kun oikein konsultit selittivät ajatusta. Ihan tosissaan? Noin hieno aate tulee ihan ameriikasta asti. Voi pyhä yksinkertaisuus! Katsokaa vaikka wikipediasta! Tästä vois vaikka kirjoittaa oman postauksen, mutta varmaan sekin on jo tehty, että enpä viitsi.

Ekaks: syö, lepää, liiku. Kohtuullisesti. Sitten voi ottaa huomioon läheiset ja harrastukset. Sitähän me ollaan yritetty - koko ihmisen elämä - muttei me olla tiedetty aikaisemmin, että se on downshiftaamista. Nyt se oleminen tuntuukin jo aika hienolta :)

Lisää hienoja konsulttien oivalluksia, please! En ole ilkeä, en.

Vallaton kirjoitti...

Ai niin, tänään piti ostaa jo uusi annos linturuokaa. Miten minä nyt tuosta downshiftaamisesta niin innostuin.

Amazing Counters