perjantai 25. helmikuuta 2011

LOMALOMALOMALOMA:)

Minäkö innoissani, no juu, olenhan minä:)  Talviloma alkoi ja kohta lähdetään kymmeneksi päiväksi sinne Sisiliaan.  Mummosta, tuvasta ja eläimistä ei onneksi tarvitse kantaa murhetta, sillä saamme loman ajaksi tänne asukkaat: Tytär ottaa hoteisiinsa auton ja tulee tänne viikoksi.  Kuopushan lähtee tällä kertaa eri reissulle ja ikävä oli jo heti aamusta, kun hän lähti kouluun.

Oikein ihanata talvilomaa kaikille tulevalla viikolla lomaileville ja mukavaa töihin paluuta niille, jotka jo lomaansa lopettelevat.

torstai 24. helmikuuta 2011

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

AS

Alkukirjainhaasteen viikon kirjaimet ovat AS... Ei tarvitse kuin yksi kirjain lisätä:)  - laitoin vain tuon kauniin yksityiskohdan, mutta eiköhän siitä sana selviä selittämättä...

tiistai 22. helmikuuta 2011

Valo

Mustavalkomaanantaissa alkoi valoviikko:)  Sitä onneksi taivas tarjoilee yltäkylläisesti näinä päivinä: päivin paistaa aurinko ja öisin kuu.


torstai 17. helmikuuta 2011

Rieha

Tämänpäiväisen penkkarihulinan kunniaksi Valokuvatorstain viikon teemana on rieha. Täällä maalla ei penkkareita juhlita eikä tänäänkään tule lähdettyä naapuriin riehaa katsomaan, kun pakkanen niin paukkuu.  Ensi vuonna ei pakkanenkaan estä, kun riehumassa on omia poikia:)  Reissukuvista löytyy riehaa ranskalaiseen malliin.  Satuimme Nizzaan laskiaiskarnevaalin aikaan - siellä juhlinta aloittaa paastonajan.  En malta olla laittamatta useampaa kuvaa, vaikka onkin otettu määrää laadun kustannuksella...  Ensimmäisestä kuvasta pääsee Picasakansioon, jos Nizzan karnevaali (Nice Carnival) sattuu kiinnostamaan enemmänkin:)  Tuolloin -06 teemana oli King of Dupes, Huiputtajien kuningas.

Riehan aineksia myynnissä...

Lähettäjä Matkoja maailmalle

Karnevaalikulkueessa riitti monenmoisia hahmoja...



Yleisökin oli panostanut asuihin, niin vanhat (huomaathan mummullakin suihkuserpentiinin?)...



...kuin nuoremmatkin:)



Serpentiiniä ruiskuttelivat niin nuoret kuin vanhat ja konfetteja heiteltiin toistensa päälle...



...ja sen näköistä oli jälkikin, katu oli vuorattu konfeteilla:) Humalaisia ei näkynyt ja ilakoivia ihmisiä oli mukava seurata.




Karnevaalikuninkaan polttaminen on riehan loppuhuipennus, jota emme enää voineet jäädä seuraamaan, sillä matka jatkui...

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

TO

Alkukirjainhaasteen kirjaimet tällä viikolla ovat TO:  tämä kissa on TO........t nojatuoliin...

Kesä mielessä aina vaan:)

Kesäajatuksiin antaa tällä kertaa mahdollisuuden Värikollaasihaaste kesäisine väreineen...




Punainen emilia vasemmalla, keltainen nikonnauhus alhaalla, punaisella pohjalla keltainen tilli oikealla ja ylhäällä auringonkukka, keskellä ja pohjalla vihreä kesä:onni on oma ranta:)

tiistai 15. helmikuuta 2011

Kesää odotellessa...

Kävin kaupoilla Elsan lempituolissa ja sain tänään paketin - Isännyys sitten kiersi postin kautta vaikka olikin eri suunnalla:)♥  Ei paljon, mutta jotain pientä ja kivaa kesää varten mukava hiplailla tässä odotellessa.  Heti piti keittiössä niistä kuvakin ottaa...

Hieno sihtilaatikko, sillä on soma seuloa pussiturvetta siemenöisten päälle, ettei tule paakkuja...


Seulassa on muut tarvikkeet - kivoja sinkkisiä taimikylttejä ja hienot pöytäliinan painot.

Matkaunelmia

Talvilomareissusta käytiin taas vähän kotoista vääntöä ja laiskat lentomatkustajat voittivat kisan - jäämme Eurooppaan ja tällä kertaa aiomme kierrellä Sisiliaa.

Matkaan on varattu kymmenen päivää ja koska lennämme mennessä vielä Milanosta Trapaniin kuvittelemme, että jäisi aikaa junailla loppupäivinä Sisiliasta Milanoon tällä kertaa itärantaa pitkin.  Voitaisiin sitten pysähtyä katsastamassa Rimini ja San Marino, jotka ovat vähän sellaisia romanttisia haavekuvia vanhastaan, ikään kuin pakollisia katsastettavia minulle.  Onhan niitä länsipuolellakin vielä, mutta sitä rataa on jo menty monta kertaa:)

Trapani on länsirannalla, joten siitä on hyvä retkeillä itää kohti alkaen Palermosta, ehkä sisämaata kierrellen kohti Naxosta, Taorminaa ja Etnaa.  Emme taaskaan tee valmista suunnitelmaa muuta kuin siitä mihin lennetään ja mistä lennetään - lopuksi sitten katsotaan mitä nähtiin.  Netistä onneksi löytyy jo paljon vinkkejä missä ehkä kannattaa käydä, niin kuin nyt pitää varmaan pojat viedä katsomaan Palermon katakombeja, joita en tiennyt olevan olemassakaan, ihan oikeine muumioineen, huuuu.

Nyt vaan sitten pelätään, jottas poksahtaako Islannissa tulivuori - toivottavasti ei ainakaan ennen matkaa, vaikka uhkaavalta näyttää;)

Meillä on täällä ihan järkyttävän kylymä, viime yön alin oli -35.9°, mistä todisteena  kuva.


Se tarkoittaa, että tuvan puolellakin on vilpoista, tosin tuo inmin-luku on sentään onneksi kuistilta8)  Viileys tekee hyvää ainakin jollekin, nimittäin tulppaanit säilyvät yllättävän pitkään freeseinä, kun eivät joudu liian lämpöiseen...

torstai 3. helmikuuta 2011

Mennyt, tuleva

Valokuvatorstain haasteena on teksti:

*"Muisti on läsnä olevaa mennyttä, ajattelu läsnä olevaa nykyisyyttä ja odotus ja tulevan ennakointi läsnä olevaa tulevaisuutta. Augustinus siis yksityistää aikakäsityksen sijoittamalla sen jättämän jäljen henkilökohtaisesti koettuun aikaan."

Fredrik Långin esseestä 'Aika historiana ja aika kohtalona' teoksessa Minä, sinä ja rakkaus ja muita aatehistoriallisia esseitä (Teos 2010, s. 30.)*


Muistissa mennyt, ajatuksissa tulevan odotus, tässä hetkessä nyt - jälkeni jää, vaikka aikani katoaa, pian katoaa myös jälkeni...


keskiviikko 2. helmikuuta 2011

HI

Alkukirjainhaasteessa on HI -viikko:kuinkahan monenlaisia hiirikuvia mahtaa tulla - tässä minun, josta tarkkasilmäinen löytää kaksikin HIirtä kissan lisäksi:)

Amazing Counters