tiistai 15. helmikuuta 2011

Matkaunelmia

Talvilomareissusta käytiin taas vähän kotoista vääntöä ja laiskat lentomatkustajat voittivat kisan - jäämme Eurooppaan ja tällä kertaa aiomme kierrellä Sisiliaa.

Matkaan on varattu kymmenen päivää ja koska lennämme mennessä vielä Milanosta Trapaniin kuvittelemme, että jäisi aikaa junailla loppupäivinä Sisiliasta Milanoon tällä kertaa itärantaa pitkin.  Voitaisiin sitten pysähtyä katsastamassa Rimini ja San Marino, jotka ovat vähän sellaisia romanttisia haavekuvia vanhastaan, ikään kuin pakollisia katsastettavia minulle.  Onhan niitä länsipuolellakin vielä, mutta sitä rataa on jo menty monta kertaa:)

Trapani on länsirannalla, joten siitä on hyvä retkeillä itää kohti alkaen Palermosta, ehkä sisämaata kierrellen kohti Naxosta, Taorminaa ja Etnaa.  Emme taaskaan tee valmista suunnitelmaa muuta kuin siitä mihin lennetään ja mistä lennetään - lopuksi sitten katsotaan mitä nähtiin.  Netistä onneksi löytyy jo paljon vinkkejä missä ehkä kannattaa käydä, niin kuin nyt pitää varmaan pojat viedä katsomaan Palermon katakombeja, joita en tiennyt olevan olemassakaan, ihan oikeine muumioineen, huuuu.

Nyt vaan sitten pelätään, jottas poksahtaako Islannissa tulivuori - toivottavasti ei ainakaan ennen matkaa, vaikka uhkaavalta näyttää;)

Meillä on täällä ihan järkyttävän kylymä, viime yön alin oli -35.9°, mistä todisteena  kuva.


Se tarkoittaa, että tuvan puolellakin on vilpoista, tosin tuo inmin-luku on sentään onneksi kuistilta8)  Viileys tekee hyvää ainakin jollekin, nimittäin tulppaanit säilyvät yllättävän pitkään freeseinä, kun eivät joudu liian lämpöiseen...

13 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Huh. huh...kylmää on teillä, meillä ei ihan edes kolmekymmentä mennyt rikki ja silti on ihan järkyttävän kylmää...vois olla plussa tossa miinuksen tilalla, niinkuin viime kesänä...;)
Mukavaa talvilomareissua teille, kuulostaa mukavalta matkalta.

Voi ollappa tuollainen kuisti..kyllä siellä kukat pärjää vielä ihan mukavasti. Kauniita tulppaneita.

Myöhästyneet ystävänpäivä - toivotukset..

-Tuija-

Yaelian kirjoitti...

Herranjestas kun teillä on kylmää! Täällä on 55 astetta lämpimämpää just nyt....ja toivottavasti Sisiliassakin on tarpeeksi lämmintä...

intopii kirjoitti...

Hehe, meinasin ottaa aamulla kuvan meidän samanlaisesta mittarista, mutta siinä ei ollut kuin -27,2. Hävisin reilusti :-D

Sisilian matka... aaah. Kuulostaa aivan jumalaiselta.

Hippokampustaja kirjoitti...

Meillä oli tänä aamuna -32,3. Samanlaisia pakkasia kuin vuonna 1985, jolloin esikoispoika oli vauva...

Saila kirjoitti...

Huh mitä lukemia. Minulla on pari viime päivää kiikkunut sisälämpö 15-17 asteen välillä, kun en ihan koko ajan jaksa olla laittamassa tulia helloihin.
Ihanan kuuloinen matka, juuri sellainen rentouttava antaa mennä -seikkailumatka, ne on niin parhaita.

~R&T~ kirjoitti...

Ihanalta /taas) kuulostavat teidän Sisilia suunnitelmat. Olen koittanut painaa korvani taakse ihania juttuja reissuiltasi. Italiaan kun tiemme vie-jahka lapset hiukan kasvaa.
Itse siellä olenkin ollut mutta perhe ei.
Hytisyttäviä olivat meidänkin pakkaslukemat tänä aamuna mutta sentään pysyttiin alle 30 asteen :-O

marimeri kirjoitti...

Huh vilpoisat ovat siellä kelit, mutta kaiken sitten kruunaa se Sisisilian aurinko .
Täällä sentäs pitäydyttiin alle kolmenkymmenen asteen yöllisiissä lukemissa -29,4 C, siis hilkkua vaille :-).

Aila kirjoitti...

Mukavat lomasuunnitelmat raikkaassa talvisäässä. Paljon nähtävää... San Marino ja Rimini ihanat paikat, kuten kai kaikki Italiassa. Kuvia sitten paljon :)

KAHVIKISSA ¤ kirjoitti...

kyllä on aika kylmää täälläkin! mutta onneksi kevättä kohti tässä kovaa vauhtia tässä mennään ;)
mukavaa tätäviikkoa!

Sirokko kirjoitti...

Huii! Kyllä jo kannattaakin lähteä etelään, noihin verrattuna täällä vähänkin on paljon! Ai taas tulivuorikin uhkaamassa, toivottavasti pysyy aisoissa tällä kertaa.

arleena kirjoitti...

Nyt olisi paras aika lähteä lämpimään. Kuulostaa mukavalta reissulta. Italia on Ranskan ohella lempimaitani.

Unelma kirjoitti...

Oikein mukavaa ja virkistävää lomaa teille.

Inkivääri kirjoitti...

Tuija, kyllä on kylymää riittänyt viime päivinä, riemusta kiljuen vaihtaisin miinuksen plussaan. Ei ollut liika kuuma minulle viime kesänä:) Kiitos samoin sinulle!

Yaelian, ihan liika kylymää ja varmasti on Sisiliassa lämpöisempää, jos ei ole teen tunisialaiset kääntäen ja seilaan Afrikkaan8)

Intopii, kyllä täällä jotain enkkoja on tekeillä pakkasen suhteen8] Varmaan tulee hyvä matka:)

Saila, kyllä meilläkin sisälämpö laskee vaikka yöt lämmittää sähkö ja päivällä tulet. Mutta villaista lisää! Minä tykkään reissata ilman tiukkaan lyötyä aikataulua ja onneksi Isännyys on samanmoinen - pojat joutuu sitten seilaamaan mukana, ehkä oppivat saman8)

R&T, Italia on mukava reissukohde lastenkin kanssa:)

Marimeri, Sisiliassa saa luvan olla lämpöisempää:)

Aila, enpä ole vielä Italiassa joutunut pettymään - vasta on kierrelty näitä ns. 'pakollisia kohteita' ja niitäkin vielä riittää katsastettaviksi8)

Kahvikissa, tulee se kesä sieltä:)

Sirokko, kyllä vaan pitää päästä vähän lämpimämpään. Ja tulivuori saisi pysytellä kuoressaan ainakin niin kauan, että ennätetään lähteä täältä;) Muuten ei tule lähdettyä, mutta eiköhän sieltä jollain kyydillä takaisin päästä vaikkei lennot lentäisikään...

Arleena, samoista maista tykätään:)

Unelma, kiitos:)

Amazing Counters