tiistai 4. tammikuuta 2011

Aurinko pimeni 4.1.11 - solar eclipse 2011

Ainakin osittainen auringonpimennys 4.1.2011 - solar eclipse 4.1.2011. Jännä varjoisa valo oli ulkona vaikka eihän paljaalla silmällä auringossa huomannut mitään erikoista - kaksinkertaisen negatiivin läpi pystyi katsomaan niin ettei ihan liikaa häikäissyt. Laitan nyt kuviakin vaikka surkeitahan niistä tuli - pienellä kameralla koitin luurailla niiden negojen läpi.

Klo 10.50

Klo 11.17Isosta kamerasta loppui virta muutaman kuvan jälkeen, ei silläkään juuri parempaa onnea ilman negoja, mutta negojen läpi ehkä vähän tarkempi kuva kuin tuo edellinen. Laitan sen nyt vielä, kun sain akkuun virtaskaa...


Löytyi mielenkiintoinen sivu, josta löytyy satojen vuosien ajalta v:een 2100 auringonpimennykset, siellä on myös Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu...

Local Circumstances and Animations

16 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Wow! Hienosti onnistuit! Ja teillä oli paljon pimeämpää, vai onko se niiden negatiivien vaikutus. No, joka tapauksessa jännittävää.
Meillä se pimennyshetki meni pilvessä ja nyt hieman paistelee kuin muistukseksi olemassa olostaan tuon luonnonilmiön jälkeen. Otin pari kuvaa, mutta nehän ovat pilvessä ;D

Saila kirjoitti...

Oi, hineostihan nuo ovat onnistuneet! Hyvin näkyy. Miten minulla meni tämä aivan ohi, vaikka yleensä taivaankappaleet ja niiden liikkeet kiinnostavat kovastikin. Kiitos tästä, tämähän on vähän niin kuin sen olisi itse nähnyt ;-)

Obeesia kirjoitti...

Hienosti näkyy. Hyvä että kuvasit ja laitoit tänne näkyviin, muuten en olisi koko tilannetta nähnyt. Unohdin kokonaan ja täällä taisi olla pilvistäkin.

Nettimartta kirjoitti...

Mystinen näkymä! Kauniilla tavalla jopa vähän pelottava...

♥ Hannele kirjoitti...

Sä näit sen! Saman auringon, munsta tuollainen on jännää, lapseni heratin monta kertaa öisin...

Rita kirjoitti...

Jännittävää! Kiitos kuvista :)

isopeikko kirjoitti...

Hianoja kuveja. Kannatti luurailla ;)

arleena kirjoitti...

Minä otin vahingossa kuvaa juuri tuohon aikaan, kun näytti niin erikoiselta auringonkajo, vasta iltapäivällä kuulin, että oli ollut auringon pimennys.
Hienojahan nuo kuvasi ovat.

Inkivääri kirjoitti...

Lepis, nuo maisematkin on vähän oikeata hämärämpiä, kun otin pienellä valotusajalla toivoen, että se aurinkokin tulisi sirppinä, aurinkotaivas on pimeä niiden negojen takia. Hiukan aavemainen valo kuitenkin oli.

Saila, netti on täynnä hienompia kuvia kuin nämä, wikipediaankin oli lisätty saman tien:) Mutta minulle nämä on omia ottamia ja siksi tärkeitä, ehkä ensi kerralla jo osaan paremmin - ja muistan ainakin ladata akut ennen häpeninkiä.

Obeesia, kiitos:) Aika monella suunnalla tuntui olevan pilvistä.

Nettimartta, totta, jotain pelottavaa on tuossa valossa, kun aurinko on silmille ihan kirkas, mutta silti hämärtää.

Hannele, sama aurinko ja sama pimennys♥

Rita, kiitos käynnistä:)

Isopeikko, kyllä kannatti:)

Arleena, mahdoitko saada vahingossa kuvaan sirpinkin, tulenpas kurkkaamaan:)

Henrietta kirjoitti...

Meillä oli niin pilvessä ettei koko auringosta tietoakaan mutta onneksi sinä sait tallennettua.
ps. kommentistasi miun luona niistä puutarhakuvista. Se on ihmeellistä ettei ihmiset tajua kuinka valokuvaan voi eristää sen oikeasti kauniin ja se ei tarkoita että kaikki olisi kaunista. Jos saa yhden upean kuvan ruususta ei välttämäti puutarha ole kuin Monet'n puutarha. Se on mielenkiintoista kuinka valokuva on dokumentointia mutta toisaalta sen avulla voi kertoa ihan muuta kuin totuutta:)

Mk kirjoitti...

Mahtavat värit noissa lumikuvissa.
Muistin pimennyksen, mutten millään jaksanut yövuoron jälkeen nousta katsomaan.
Mutta nythän näin sen!

Inkivääri kirjoitti...

Henrietta, totta - kuvalla voi tehdä monenmoista. Sanotaan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja se pätee kyllä myös valheellisiin sanoihin. Nykyään, kun otan paljon itse kuvia, katselen esim. uutiskuvia ihan eri tavalla, yritän nähdä myös sen mitä ei ehkä näytetä...

Mk, yövuoron jälkeinen nukkuminen on ehdottomasti tärkeämpää:)

Kutuharju kirjoitti...

No en edes muistanut koko asiaa.. Mutta jälkeenpäin kuulin jutun, oliko se nyt Kristofer Kolumbuksesta joka osasi metkoillaan käyttää hyväksi tietämystään auringonpimennyksistä: alkuasukkaat olivat käyneet vastahakoisiksi passaamaan tyyppiä, ja sapuskoissakin oli varmaan parantamisen varaa, koska KK päätti vähän uhkailla niitä kuunpalvojia. KK tiesi että kuun (auringon?) pimennys oli tulossa ja kertoi näille isännilleen, että kuujumala on nyt hyvin hyvin vihainen kun ei palvelu pelaa, ja siksi aikoo nyt sitten kadota! Eikös porukka pelästynyt, kun sitten tulikin äkkiä pimennys. Varmaan ruokahuolto pelasi sen jälkeen jonkin aikaa.

Inkivääri kirjoitti...

Kutuharju, siellä taisi olla pilvistäkin? Vaan olipas Kolumbus aika kelmi, kyllä nyt meni pisteet!

mate kirjoitti...

Onpa upeita kuvia sinulla. :D

Inkivääri kirjoitti...

Mate, kiitos sanoistasi ja käynnistäsi:)

Amazing Counters