maanantai 7. toukokuuta 2012

Budapest 3

Budapestissä on muutama metrolinja, siis kolme. Ja nekin sain sekotettua, nimittäin linja 1 on semmoinen museolinja, ihan käytössä kumminkin. Luulin olevani museolinjalla ja ihmettelin kovasti, kun mentiin Tonavan ali ja kaikki asemat oli ihan nykyaikaisen näköisiä. Noh, sitten ajattelin, että se on varmaan se juna joka on museaalinen, ainakin se näytti siltä...


Seuraavalla reissulla huomasinkin, että se edellinen olikin kakkoslinja ja ykköslinjaa pitkin pääsee Andrassykadun päästä päähän. Sehän me oltiin kävelty edestakaisin jo edellisenä päivänä ja niin kaunis kuin se olikin niin nyt mentiin metrolla.   Syvälle ei mentykään, käveltiin vaan portaat alas ja oltiin jo asemalaiturilla.  Asemalla oli hieno puinen lipunmyyntikioski, seinät kaakeloitu ja muutenkin ihan erilaista.  Junakin oli erilainen, tosi pienet penkit - kai immeiset oli ennen pienempiä.


Tuo ensimmäinen juna oli jossain hyvinhyvin syvällä maan alla ja sillä pääsi ali Tonavan...


Budapestin kaupunginpuutarhuri näyttää rakastavan sektori-istutuksia, näitä oli paljon:)


6 kommenttia:

pirkko kirjoitti...

Hih, vai sait metrot sekoitettua ;) Kohta muuten tulee nejäs linja, on työn alla. Muistan ekan kerran kun menin Tonavan alitse niin pelkäsin ihan tosissani, kummasti sitä on siihenkin tottunut. Budapestissä käytän aina paljon metroa.

Olen unohtanut sulle vastata niistä Tonavanrannan kengistä. Kysin Husbendilta. Sillä paikalla ammuttiin juutalaisia ja heidän oli riisuttava kengät ennen sitä. Yksi rivissäolleista kuunteli ampumisrytmiä ja kaatui hetkeä ennen omaa vuoroa siten säästyen hengissä. Huh-huh. Karmivaa historiaa, ja vaikuttava muistomerkki.

arleena kirjoitti...

Ihanat orvokkisektorit.

Unelma kirjoitti...

Metro on suurissa kaupungeissa kätevä.
Orvokit ovat hienoja kuvassasi.

sirpa kirjoitti...

Paljon on kaunista, ainakin kukissa.

Morsinko kirjoitti...

Upeat orvokki-istutukset!

Inkivääri kirjoitti...

Pirkko, elä muuta virka, ne vähätkin linjat:) Vaikka hyvin niillä pääsi paikasta toiseen. Kiitos tuosta muistomerkki-informaatiosta!

Arleena, näitä oli siellä isompia ja pienempiä:)

Unelma, tosi kätevä:)

Sirpa, kaunis kaupunki se on:)

Morsinko, siellä oli paljon kukkia eri puolilla:)

Amazing Counters