sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Palermossa

 Bussin ikkunasta matkalla Trapanista Palermoon näkyi tuulimyllyjä vähän joka kukkulalla, kumma etteivät ne ole ongelma kuin meillä...
 Appelsiinit olivat kypsiä, mutta kyllä olivat mahdottoman happamia nämä villihedelmät, kai niissä on sama kuin omenoissa, että kaikista siemenistä ei kasva hyvä hedelmä.
 Hienoja parvekkeenkannattimia
 Ja sanokaa mitä sanotte, mutta minusta nuo parvekkeilla roikkuvat pyykit elävöittävät mukavasti kaupunkikuvaa, ei häirinneet yhtään:)

 Palermolaisella torilla - kojuja riitti kilometritolkulla kapean kävelykadun varrella...
 Huomasin jonkin talon pihassa hienon tuollaisen lasivitriinin, jossa oli pyhäinkuva...

Pihan puolella mielenkiinnon vievätkin nämä johtoviritykset - eivät taitaisi läpäistä meikäläistä rakennustarkastusta?8]

Pyhäinkuvia oli monenmoisissa paikoissa, tässäkin sulassa sovussa ilmalämpöpumppujen kanssa... Ja kaikki ne ihanat vanhat talot - kaupungit ovat kuin suuria ulkomuseoita.

Viikonloppu on harrastettu kotoilua hyvän ruuan ja juoman merkeissä, kun Esikoinen tulla tupsahti Lontoosta käymään, tosi mukavaa. Pihavieraitakin käy vielä ahkerasti, lajit lisääntymään päin:)


 
Oikein mukavata ja antoisaa alkavaa viikkoa kaikille teille:)

16 kommenttia:

Nikke kirjoitti...

Hienolta ja tunnelmalliselta näyttää :) Samanlaista torikulttuuria taitaa olla turha Suomesta hakea. Täällä käydään Prismasta hakemassa, "tuoretta" :)

arleena kirjoitti...

Italialainen tunnelma välittyi hyvin kuvistasi. Tuli oikein ikävä Italiaankin. Kaikki matkamuistot pulpahtivat mieleen.

Katjusha kirjoitti...

On nuo aikamoisia virityksiä nuo johtohässäkät monissa maissa. Ihan uskomatonta että tuollaisia voi olla, huh huh!

SusuPetal kirjoitti...

Tuo parvekekuva sammakkoperspektiivistä on upea!!

Saila kirjoitti...

No tuollahan johdot eivät jäädy ja sula, kun ei ole pakko niin ei kai niitä ehdoin tahdoin aleta seiniin poraamaan ;-) Ja kun talot on kumminkin ajalta ennen sähköistystä, niin ei niissä ole paikkoja mihin vetää...
Ihan samaa mieltä olen pyykeistä sun muista, kaupunki on elävä ja siellä asuvat ihmiset, eihän sen mikään museo tarvitse olla vaikka onkin vanha kaupunki!
Nuo appelsiinit muuten ovatkin varmasti hapanappelsiineja eli pomeransseja (Citrus aurantium), niitä ei syödä vaan tehdään hilloja ja marmelaadia. Se on eri laji kuin syötävä, makea aplari (C. sinensis).
Ihania kuvia, melkein kuin olisi päässyt matkalle!

Marielisa kirjoitti...

Ihania kuvia, ihan tulee ikävä saapasmaahan...oih.
Aika hurjia kyllä nuo johtoviritelmät ;))

Marjattah kirjoitti...

Olipas virkistävää kuljeskella kanssasi toreilla ja kujilla, ja maistella happamia villiappelsiineja leudossa kevättuulessa, joka pyörittää tuulimyllyjä :)

Inkivääri kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne kanssamatkaajat, kyllä Italiassa on matkailijalle paljon nähtävää ja koettavaa:)

Unelma kirjoitti...

Mukavia matkakuvia. Nuo sähköjohtoviritykset kauhistuttavat. Niitä olisi kai vaikeaa piikata ikivanhojen muurien sisään.

Inkivääri kirjoitti...

Ei ne kivitalot vissiin ainakaan helposti palamaan syty tietysti, mutta kyllä minua vähän pelottaisi tuommoiset sateessa ja tuulessa8]

Morsinko kirjoitti...

Tuo kuva jossa on lämpöpumput ja pyhäinkuvat vierekkäin on aika humoristinen:)

Ja sähköjohtojen sekamelska...:D

Hanni kirjoitti...

Ihania matkakuvia. Toinen sähköjohtojen kuvaaja siellä :D (itse kuvasin sähköjohtoja Thaimaassa).

Kutuharju kirjoitti...

Kivasti pääsee matkan tunnelmaan. Hienot kuvat!
Kiva kun tuulimyllyt pyörivät, eivätkä säteilevät sienet kasva siellä pellolla ;) EIkä näy ketään donquijotea tappelemassakaan tuolla noita vastaan niin kuin täällä :D

Sellainen täysillä elämisen meininki on tuolla etelämpänä vahva aina: siis että levittäydytään kadulle eikä jäädä vaan kotosohvalle makoileen..

Henrietta kirjoitti...

Säkin olet kiinnittänyt mielenkiintoinsiin sähkövirityksiin huomiota, mä kans niitä aina melkein ihaillen katselen etelä-Euroopassa. Miten tuollaisesta sumpusta läytää sen oikein piuhan jos tarve tulee...
Toi pyykkikuivatus on vielä kätevää. Korsikalla asuttiin kolme viikkoa vvuokra-asunnossa ja oli tollaiset zydeemit, todella kätsää ja oli niin ihanan "paikallinen" fiilis kun niihin ripusteli:)

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Minäkin olen joskus kuvaillut kaapeliviritelmiä ulkomailla, mutta ihan noin massiivista viritystä en ole tainnut koskaan nähdä. Pelottavalta näyttää ja sitä tulee miettineeksi, olemmeko ihan tosiaan samojen säännösten piirissä...
Hienoja kuvia!

Nukke kirjoitti...

Ihania kuvia matkalta !!!!

Amazing Counters