maanantai 31. tammikuuta 2011

sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Talven selkä

Vanha kansa sanoi, että Heikin päivänä talven selkä taittuu ja karhu kääntää kylkeä  ja Heikin päivä on 19.1.  Talvi on siis kääntynyt kevätpuolelle, olkoonkin, että usein helmikuussa vielä pakkaset paukkuvat - mutta paukkukoot vaan helmikuussa mieluummin kuin toukokuussa:)

Aurinko lämmittää jo ja yhtenä päivänä ränneissä lirisi vesi niin somasti ja katajanoksilta suli vauhdilla lumi sen lisäksi, että tuvassakin selvästi tuntuu jo auringon lämpö päivällä.  Meillähän on rakennettu isot ikkunat etelää kohti, jotta saadaan aurigon kaikki lämpö talteen.


 Kevätkammassa seurataan kevään edistymistä, muiden kuvat löydät klikkaamalla


Kaikenlaiset sarvet näyttävät tällä hetkellä olevan sisustamisessa in tai ehkä jo menossa out, mutta kummiskin innostuin löydöstäni.  Ihmettelinkin, että eikös hirviä metsästävän miehen taloudessa nyt pitäisi sarviakin olla ja olihan niitä...


Jotenkin en ehkä ole ihan sinut tuon kallo-osaston kanssa, mutta täytyy nyt vähän pyöritellä niitä tuossa - nuo tyhjät silmät vaan tuntuu vähän epämukavilta. 

perjantai 28. tammikuuta 2011

Rekisterinumero


Vaatii ehkä selityksiä tai sitten ei, mutta en selitä ihan vielä:)  Muiden autojen rekisterinummerot selviävät, kun kurkistat haasteeseen napin takana:

torstai 27. tammikuuta 2011

Erilainen

Valokuvatorstain haastekuva:


Kaunis talvi ja haloilmiö




Aurinkoisina päivinä talvikin on niin kaunis ja jos kylmää pitää olla, niin kuin täällä pakkaa olla niin ehdottomasti mieluummin talvella kuin kesällä:)

Ja juuri kun olin postannut nuo kuvat huomasin lisää talven tarjoamaa kauneutta - ilmassa leijailee tsiljoona pientä timanttia ja ne yhdistettynä auringonnousuun - päivän haloilmiö:)



Onko kyseessä halo vai sateenkaari jäi minua mietityttämään ja eikun kuukkeloimaan. Löytyikin Halosivut, josta kopsatun lauseen perusteella päättelen kyseessä olevan haloilmiön:*Haloilmiöt syntyvät valon heijastuessa tai taittuessa ilmassa leijuvista jääkiteistä. Ne näkyvät valolähteen, yleensä auringon, mutta myös kuun tai keinovalojen ympärille ryhmittyneenä. Yleisin jääkide halojen takana on kuusisivuinen eli heksagoninen jääkide. Näitä jääkiteitä esiintyy Suomen oloissa yleensä yläpilvissä, noin 7-10 km korkeudessa. Talvella jääkiteitä esiintyy myös maanpinnan tasolla saartaen havaitsijan välkkeellään.*  Kaipa ne ilmassa olevat timantit jääkiteitä olivat:)  Ja toisaalla vielä sateenkaari määritellään vesipisaroissa syntyväksi.

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

VA

Alkukirjainhaasteeseen va niin kuin VA...

Alku ja loppu

Teematiistai perimmäisten kysymysten äärellä alku/loppu aiheenaan. Kuihtuvissa kukissakin näen kauneutta - ne edustavat hyvin alkua ja loppua. Jouluruusun pullottavissa siemenkodissa ja tulppaanin hiipuvien terälehtien välissä on uuden elämän alku...


maanantai 24. tammikuuta 2011

Tunnustus ja tunnustuksia

Blogilleni lennähti tunnustusta Kahvikissalta!



Tunnustuksen saajan tulee kertoa itsestään 7 faktaa ja jatkaa tätä eteenpäin 15 blogille. Tässäpä faktat:

Öööö, mitähän tähän nyt keksis mitä te ette vielä tiedä minusta, kun kengänkokokin on jo paljastettu?8]

  1.    pelkään korkeita paikkoja
  2.    lempiruokaani on pitsa
  3.    olen laihdutuskuurilla, joten en voi syödä lempiruokaani kyllin usein
  4.    päälläni on violetti pusero
  5.    ja mustat pitkät housut
  6.    olen 168 senttiä lyhyt
  7.    olen lukenut ranskaa ja venäjää, mutta kumpaakaan en osaa

Noh nih, nyt tunnette minut entistä paremmin:)  Ja haluan antaa tunnustuksen eteen päin tyylikkäille blogeille ja toivon saavani tietää bloggaajista muutaman mukavan faktan, joten vinkatkaas, jos aiotte ottaa pallon vastaan.  Pakko ei ole vastata, olet ansainnut kyllä tunnustuksen jo entisillä ansioillasi.  Ja ihan kaikki nimeltä mainitsemattomatkin saatte tunnustuksen, listallani kun on vain tyylikkäitä ja monipuolisia blogeja!

Risusydän
 
Viikon kollaasivärit
Muiden värikollaasit löydät klikkaamalla

Ovi

Mustavalkomaanantain haaste seepiana tällä kertaa, matkatunnelmissa edelleen - kierroksella jossain päin Amalfin rannikkoa, bussin ovesta kurkittuna...


Muiden mustavalkoiset kuvat  löydät klikkaamalla

lauantai 22. tammikuuta 2011

Kevättä ilmassa?


Kevätkampa -haasteessa seurataan kevään merkkejä...  Olisiko tämän aamun auringonnousussa jo ollut vähän keväistä tuntua?  No ainakin se, aurinko siis, on tuolla kohtaa maisemaa korkeammalla kuin aika päiviin ja kesään mennessä nousu katoaa tuonne vasemmalle näkymättömiin...


Tuvan puolella kevään ikävää lievittävät pienet neilikat -marketissa oli onneksi tarjouksessa kunnon kimput.  Tupakukat on vielä kaikki talviunilla, mutta kunhan nekin tuosta virkistyvät...



Kuusikko

Numerokuvahaasteen aika:


Käy katsomassa muiden kuusikot klikkaamalla nappia

perjantai 21. tammikuuta 2011

Matkakuvia katsellessa...




Kokeilen kuinka onnistuu Picasasta linkittäminen tänne:vanhoja matkakuvia, joissa on mm. lunta Venetsiassa...  Olipas ihana katsella pitkästä aikaa näitä kuvia, joiden luulin jo olevan ihan hukassa - löysin ne kuitenkin onneksi ulkoiselta kovalevyltä oudonnimisestä kansiosta:)  Ja kuumeisesti tässä mietitään minne mentäisiin talvilomalla, nuoriso tahtoo Kanarialle tai kauemmaskin lämpimään kelpaisi heille, mutta kun kauemmaksi on pitkä matka - viikon loma ei tahdo riittää.  Minä voisin mieluusti lähteä Sisiliaan - tai vaikka Epyktiin, sielläkin olsi lämmintä, mutta Isännyys ei oikein osaa päättää...

torstai 20. tammikuuta 2011

Jää

Valokuvatorstain viikon kuvattava on jää.  Eräänä aamuna meillä kaikki oli saanut jääkuorrutuksen, mittari näytti pientä pakkasta ja silti ilmassa tuntui olevan vettä...


En malta olla laittamatta vielä toista, viimetalvisia kuvia... Lisäys:selityksen paikka - jäähuurteisen ikkunan takana kukka, tosin kahdesta eri kuvasta...  Tuo huurre näyttää ihan sammalelta ja tulppaani siis korvasieneltä8)



Klikkaamalla nappia pääset kurkistamaan muiden jääkuvia

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Talvi

Teematiistain viikon teema on talvi ja minä edelleen matkatunnelmissa.  Kävimme tutustumassa Venetsian talveen muutama vuosi sitten - piazza ja basilika San Marco.

Klikkaamalla nappia pääset tutustumaan muiden talvikuviin

SE

Alkukirjainhaasteen viikon kirjaimet ovat SE.  Mieli taitaa vallan kulkea jo matkoilla, kun tässä on talvilomakohde tuumauksen alla... Seinämä Sorrentosta siis:)


Muiden alkukirjainkuvat löydät klikkaamalla nappia

Portti

Mustavalkomaanantain aiheena on portti ja niitähän on tullut reissuilla kuvattua joita kuita, tämä Caprilla...


Muiden mustavalkoiset kuvat  löydät klikkaamalla

maanantai 17. tammikuuta 2011

Värikollaasi 18

TURKOOSI, LIILA JA HARMAA
 

Ihanat värit:)  Miksiköhän minulla ei ole enempää turkoosia, kun se on niin raikas väri?  Sitä löytyi tuikkulasista, muistikirjan kansista, pieni renginkaappikin on turkoosi, mutta vain muffinimuotit oikein tuollaisia kirkkaita:)  Ja keskellä edustaa ukkolaukka lilaa. Niin ja vielä - pohjalla on harmaa torkkupeittoneulomukseni, joka alkaa kohta valmistua.


Muiden värikollaasit löydät klikkaamalla nappia

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Syntymäkuukausi

Numerokuvahaasteessa kysytään syntymäkuukauden numeroa - nyt joutuu laskemaan, kaikki talosta löytyvät nummerot taitaa olla käytetty8)  Syntymäkuukauteni on kyllä ihana kuukausi - kuvassa sen muisto törröttää talven ja lumen keskellä...


Käy katsomassa muiden kuvat klikkaamalla  nappia

torstai 13. tammikuuta 2011

Alku

Valokuvatorstai aloittaa tämän vuoden ajankohtaisella sanalla:alku.  Aloitin juuri uuden kynttilän, valoisa ja lämmin alku:)


Käy katsomassa muiden alut klikkaamalla nappia

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Pyöreät värit

"Värit viikon kollaasiin ovat näin mausteiset


Koska tämä on EXTRA-viikko, kollaasin tulee värien lisäksi sisältää myös muodon, joka on tällä kertaa
PYÖREÄ"


Tämän viikon värikollaasi olikin ekstrahaasteellinen, mutta tulihan se sieltä vai tuliko - onko kyllin pyöreää?


Käy katsomassa muiden pyöreät ja värikkäät kollaasit klikkaamalla nappia

Amazing Counters