perjantai 13. heinäkuuta 2012

Sadekausi ja pionit - peonies

Helle tuli ja helle meni, tilalle saimme todellisen sadekauden.  Tulvat ovat peittäneet metsiä ja peltoja ja meidänkin ranta on kuin keskimääräisen kevättulvan aikaan.  Nyt ei ole enää satanut paljoa lisää, mutta vesi ei laske, kun alapuolinen vesistö on täynnä.  Luonto tuntuu kukoistavan vaikkei aurinko paistakaan ja vettä on tullut kylliksi niille, jotka eivät ole hukkuneet:)  Pionit tulivat ja menivät melko saman tien sateen myötä - sen verran oli poutaa välissä, että kuvia sain kumminkin;)


Järjestyksessä ylhäältä alas:1)Festiva Maxima 2)tuntematon 3)Barbara 4)Karl Rosenfield 5)Nippon Beauty, että on sitä näihinkin pitänyt hurahtaa.  Ja lisää on tulossa sitten joskus, muutama ei ole vielä suostunut kukkimaan.

Ja vielä pari tuntematonta...Oikein ihanata viikonloppua kaikille - koittakaa keksiä mielekästä tekemistä vaikka onkin kesä ja sataa aina:)  Toisillehan sadetta ei ole tullut kylliksikään ja ainakin puutarhaharrastaja tietää silloin mitä tehdä:kastelua riittää;)

15 kommenttia:

pirkko kirjoitti...

Joo-o, on kyllä upeita!

Katja kirjoitti...

Eipä tähän juuri muuta lisättävää kuin <3

Riitta Sinikka kirjoitti...

Aaah, niin huimaavan kauniita!!

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Oikeita kaunottaria!

ansa kirjoitti...

oiiihh..mitä pijjoonija :) on kyllä harmi, kun sade vie kukat..nyyh...

Anja kirjoitti...

Helposti näihin hurahtaa, niin ihanuuksia ovat! Harmillista kukille ja kasvattajille tuo rankkasade, vähempikin riittäisi.

Minna kirjoitti...

Pitäisi joku suoja laittaa pioneille kun sade hakkaa ja ruskistaa. Kaunottaria ovat kaikki.

intopii kirjoitti...

Kyllä pionit ovat puutarhakaunottaria, todellakin. Aivan ihania sinullakin!

Olisiko tuo toiseksi ylin 'Sarah Bernhard'? Olisi vähän samaa hempeää vaaleanpunaista.

Sirpa kirjoitti...

Kauniit kuvat pioneista, etenkin tuosta
ylimmäistä tykkään. Jos pihallemme mahtuisi, hankkisin ryhmän näitä kaunottaria.
Mukavaa alkavaa viikkoa.

Elegia kirjoitti...

Pionit ovat kyllä kauniita väripilkkuja. Harmi, että sade vei kukinnot niin nopsaan. Täällä pitelee myös sateenvarjokelejä.

Kuusirannan emäntä kirjoitti...

Ne kun vaan ovat niin ihania! Tuo Nippon Beauty on jännän näköinen ja värikin on upea. Minulla tuli ensi kerran kukat yhteen vanhaan, siirrettyyn pioniin ja se muistuttaa erehdyttävästi tuota sinun alinta tuntematonta. Onko se vanhakin sinulla?

Inkivääri kirjoitti...

Kiitos kaikille jaetusta pioni-ilosta:) Sateenvarjothan ne suojakseen tarvisivat, mutta nämä sateet kun ovat jatkuneet ja jatkuneet niin enhän ole itsekään ollut kaunottariani pihalla ihailemassa, että sempuolesta se tippuminen en nyt niin katastrofaalista. Ja Nippon Beauty on kestänyt sateenkin, kun ei ole niin muhkea ja näkyy olkkarin ikkunasta:D

Kuusirannan emäntä, on vanhan talon ikiaikaisesta pionista lohkaistu pala. Jospa ensi talvena malttaisi alkaa etsiskellä nimiä:) Toisaalta näitäkin on niin paljon lajikkeita jo, että eipä noita mielestään löytämiäänkään nimiä uskalla käyttää kuin hiljaa itsekseen;)

Satu kirjoitti...

Oi ihanat pionit!

♥ Hannele kirjoitti...

Hienoja! Kyllä vähän aurinkoakain...

Päivi Pousi kirjoitti...

Minäkin rakastan pioneja (-kin) Kauniit kuin mitkä, tunnen tuoksun tänne asti:)

Amazing Counters