torstai 7. heinäkuuta 2011

BLOGGERIN KIRJAINTARKISTUS

No täytyy laittaa tämä tällekin puolelle, kun seuranta jätti sen näkyviin vaikka poistin.  Oli tarkoitus laittaa vaan sivu, mutta sähläsin8]  Asia on kuitenkin ihan sama eli kirjaintarkistus hidastaa mielestäni kommentointia kohtuuttomasti ja erityisesti se, joka avautuu vasta kun olet klikannut lähettämistä eikä etukäteen näe tuleeko tarkistus vai ei.  Ainakin minä lähetän kommentin ja suljen sivun saman tien ja ennen sulkeutumista usein juuri vilahtaa silmissä että ahas, tulikin tarkistusvaihe - harvoin on niin tärkeää sanottavaa, että enää tulee etsittyä linkki, jolla pääsee kommetoimaan uudelleen, kun sulkeutumista ei ennätä peruuttaa.  Eli siis:

*Aloitin kampanjan tuota kommentointia tosi paljon hidastavaa kirjaintarkistusta vastaan.  Bloggerissa on nykyään oma roskapostintorjuntaohjelma ja ainakin minulla se suodattaa tosi hyvin roskat pois.  Eli mene hallintatilaan, sieltä asetukset, josta kommentit ja siellä 'Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa?' ruksi kohtaan ei näytetä:)  Se nopeuttaisi kommentointia tosi paljon, kiitos jo etukäteen.

Blogin pitäjälle vaivalloisempi, mutta kävijälle mukavampi tapa kontrolloida kommentteja on kommenttien tarkistus ennen julkaisua, joka sekin löytyy ym. asetuksista.*

Eikä sitten muuta kuin hauskaa lämmintä aurinkopäivää jokaiselle:)  Eilen istuttelin uuden kärhön ja tein itselleni muistikuvan etten hukkaa sitä:

14 kommenttia:

♥ Hannele på Hisingen kirjoitti...

Moneen blogiin on niin hankala vastata, mulla ei mitään tarksituksia, ja hyvin luistaa :)

jori kirjoitti...

Moikkelis, mulla on useampia blogeja ja joistakin puuttuu tuo kirjaintarkistus. Kahteen, jo poissa muutoin käytöstä olevaan blogiin iskeytyy säännöllisin väliajoin joitakin pornosivujen linkkejä tuonne kommenteihin. Mutta tokihan tuon kirjaintarkistuksen saa uudelleen päälle jos jokin yllättävä juttu nousee esiin. Kinkkistä. Itsekin nimittäin inhoan noita kirjainvahvistuksia, mutta olen kiltisti ne kirjoittanut ;)

jori kirjoitti...

Niin ja peijoonivie miten upea glemanttistukesi onkaan - vau.

Inkivääri kirjoitti...

Hannele, sinulle on helppo kommentoida:)

Jori, monipiippuinen juttu:) Itsekin toki sen kirjoitan, jos kerran kommentoinkin, mutta hangala se on minun mielestäni... Tuki piti kärhölle tiettykin ostaa - kauniille kukalle kaunis tuki8]

Saila kirjoitti...

Hyvä kirjoitus! Olen täysin samaa mieltä, minulla on ollut blogi kohta neljä vuotta eikä sanavahvistusta ole ikinä tarvinnut ottaa käyttöön. Roskapostikommentteja tulee välillä, mutta ne menevät nykyään sataprosenttisesti roskakommenttilaatikkoon eivätkä tule siis näkyviin blogissa. Tuosta Jorin kommentista saa sen käsityksen, että hänellä ne eivät suodattuisi pois vaan julkaistaisiin, mutta tulkitsin sen varmaan väärin.
Joten sanavahvistus on ihan turha!

Raakki kirjoitti...

Viime yönä luin tuosta samasta asiasta toisessa blogissa.

Täytyypä kokeilla poistaa se käytöstä ja katsoa miten käy.

Arjaanneli kirjoitti...

Heips taas!
Tää on tääl taas ja on mielissään siittä, ettei tartte ihan heti ostaa kesä-pokkareita..
Tääl on paljon lukemattomia juttuja!
Ja eiku selaamaan:D

Yaelian kirjoitti...

Poistin molemmista blogeistani joku aika sitten sen kirjainvahvistuksen ja ihan ok on ollut.Toivottavasti mahdollisimman moni muukin sen tekee,sillä se tosiaankin helpottaa kommentoimista.

isopeikko kirjoitti...

Kumma miten paljon maailmassa on roskanheittäjiä.

Lepis kirjoitti...

Asiaa!
Se peruskirjainkontrolli menee vielä, mutta se jälkeenpäin pongahtava on todella vaarallinen, kuvailemasi syyn vuoksi.
Tuollainen köynnöstuki on niin upea, että hannooko siihen köynnöksen laittaa kiertämään...

~R&T~ kirjoitti...

Hyvä kun kirjoitit. Itse otin ne sanavahvistukset alunperin varmuudenvuoksi käyttöön. Itsehän niitä ei näe niin unohtui koko juttu myöhemmin. Nyttemmin kun pääasiassa käytän nettiä puhelimesta, on harmittanut etten voi useinkaan kommentoida kellekään mitään kun puhelin ei ymmärrä sitä sanavahvistusta-antaa vain joka kerta uuden kuin ois kirjoittanut väärin :( Siitäpä meinasin että pitääkin omastakin blogista poistaa moinen vahvistus, sitten tuli jotain muuta ja unohtui taas koko asia. Nyt osuit loistavaan kohtaan -olin juuri koneella ladatakseni reissukuvia.

Ihanaa kesän jatkoa! Mahtavia kuvia tänne ilmestynyt taas tällä välin. Tuo kärhötuki on ihan mielettömän upea!

Amalia kirjoitti...

Vau kuin hieno tuki!

Marjattah kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Poistin kokeeksi sanavahvistuksen, ja hetikohta sain huomata miten roskapostiseulonta toimii. Näyttäisi toimivan, sinne meni yritykset suoraan! Jatkan siis kokeilua.

miiwi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus, hankaloittaa kommentointia ja usein on minultakin jäänyt epähuomiossa kommentti julkaisematta, kun olen liian nopeasti poistunut sivulta.
Itselläni on kolme blogia ja ilman sanavahvistuksia, eikä mitään ongelmia.

Kätevää ottaa muistikuva. sitten voikin lapun poistaa rumentamasta.

Amazing Counters