sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Punahattu, auringonhattu - Echinacea purpurea


Ja kesä jatkuu, kesä!  Jokaiselle toivottelen edelleen ihanaista kesäviikkoa.  Hellehän  jo hellittää, joten kesästä pääsevät taas nauttimaan nekin, joille se on piinaa:)  Minä jään odottelemaan perhosia, punahatut on tavallisesti melkoisia perhosimureita, mutta kumma kyllä ei vielä ole näkynyt mitään vaikka on ollut niin hieno kesä.  Vai onko meidän perhosetkin kylmän kesän ystäviä?

19 kommenttia:

marke kirjoitti...

Voi mahoton miten hieno kuva!

elämäni matkat... kirjoitti...

Tuo punahattu-kuva oikein imaisee mukaansa sisälle pyörteeseeeeeen....
Hieno otos!

arleena kirjoitti...

Samaa minäkin olen ihmetellyt, missä ne punahattujen perhoset ovat. Nyt pörrää aika tavalla mehiläisiä ja kimalaisia on paljon vähemmän kuin viime kesänä

Saila kirjoitti...

Punahattu on niin ihana, silti tavallinen eli yleisesti saatavilla oleva kasvi, ja silti minulla ei sitä ole vielä! Tämä asia on korjattava... Aivan mahtavat kuvat!

Morsinko kirjoitti...

Upeita kuvia punahatusta! Meillä ei vielä ole ihan kukassa. Ostin niitä viime kesänä, enkä ollenkaan tiennyt miten suuria niistä kasvaa:D Ei tietenkään tullut katsottua edes tuoteselosteesta. Istutin ne ihan väärään paikkaan. Minulla ei ole niitä ennen ollut ja pääasiassa olen vain kuvissa nähnyt.

Inkivääri kirjoitti...

Marke, punahattu on hieno, menee pää pyörälle kun koittaa katsoa, että kuinka tuo keskus oikein kiertää:)

Elämänäni matkat, niin se tekee:)

Arleena, eikös olekin kumma, kun viime kesäkin oli niin hieno. Talvi oli kyllä kylymä...

Saila, nämä mun on siemenkasvatuksia - onnistui ihan ilman mitään temppuja eli siis kylmäkäsittelyjä. Pari kukki jo ekana kesänä, viime kesänä jo melkeist kaikki, mutta vielä oli silloin jotain kääpiöitä, jotka kasvattivat vain vartta:)

Morsinko, jännästi nämä kukinta-ajat vaihtelee - sinulla on moni sama kukkinut ennen kuin minulla vaikka ollaan samalla vyöhykkeellä. Riippunee siis myös istutuspaikasta ja pienilmastosta pihassa:)

Merja K kirjoitti...

Hieno kaunotar :)

Mukavaa elokuun ensimmäistä!

Maija kirjoitti...

Kaunis. Ja upeat kuvat!

Inkivääri kirjoitti...

Merja K, eikös vaan olekin - kiitos samoin!

Maija, kiitos kehuista, nämä kukat on niin ihmeellisiä:)

tia kirjoitti...

Ihania punahatun kuvia, saa nähdä kukkiiko meillä kotona kun menen sinne käymään. Täällä mökillä lenteli viikonloppuna kaksi hienoa suruvaippaa. Kyllä huomaa ilman viilenneen, aamuullakin oli alle 10, nautiaan, ei kesä vielä ohi ole ;-)

Obeesia kirjoitti...

Minullakaan ei ole punahattuja vielä. Korjaan asian tuotapikaa. Ketokaunokitkin keräävät perhosia - ja kallionauhukset. Meillä on ollut metsänokiperhosia, sitruunaperhosia ja neitoperhosia. Ja hirveästi sudenkorentoja.

anu kirjoitti...

U P E A kuva!

Verstaalla kirjoitti...

Hei. Eksyin vahingossa tänne blogiisi ja jäin ihastelemaan kuvia. Upeita!

CAFE BLOG¤ kirjoitti...

KERTAKAIKKIAAN UPEITA KUVIA! IHANAA VIIKONLOPPUA T; kahvikissa

Hannelen paratiisi kirjoitti...

kesä parhaimmillaan :)

Inkivääri kirjoitti...

Tia, eiköhän ne jo kuki, kun täälläkin:) Suruvaippoja täälläkin on näkynyt, mutta punahattu tuo yleensä amiraalit ja neitoperhoset, mutta kumpiakaan ei ole näkynyt...

Obeesia, perhoskasveja olen minäkin koittanut haalia:)

Anu, kiitos:)

Verstaalla, tervetuloa eksyskelemään toistekin ja kiitos kehuista:)

Kahvikissa, kiitos ja kiitos samoin:)

Inkivääri kirjoitti...

Hannele, näin on:)

Kutuharju kirjoitti...

Huikean hieno kuva tuo eka jossa punahatun värikärjet työntyvät katsojan naamaa kohti uskomattoman tarkkoina. Mikä otos!

Ne perhoset olivat sitten meijän mökillä :) Heleän kirkkaanoransseja kultasiipiä, suruvaippoja ja kaikenlaisia tunnistamattomia ruskeita läpättäjiä, ja yöllä lensivät lepakot! Tieltä heitin takaisin ojanvierustalle ritariperhosen toukan -- toivon että siitä vielä tuli perhonen, eikä ollut nääntynyt siihen kuumalle asvaltille.

Ansa kirjoitti...

...siis huikee tuo "hattu" :)

Amazing Counters