tiistai 12. heinäkuuta 2011

Kukkaisprojekteja

Lapiointia ja kuokkimista, nyppimistä ja kanttaamista - kesän parhaita puuhia...


Hellekesän muotia puutarhurille  ja lattialle:)  Uudessa Maalaisunelmassa oli koottu vanhat räsymatot harsimalla yhteen isoksi tilkkumatoksi.  Omani ovat niin pitkiä, etten ommellut, kasasin vaan laattialle vierekkäin.  Ja juu, saa olla oikomassa, mutta matosta tulisi niin iso käsiteltäväksi, etten usko oman mummoni kutoman maton, tuo raidallinen keskellä, sitä kestävän - maton täytyy olla reilusti yli 30 v. vanha.

12 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Joskus vanhoissa taloissa näkeekin mattoja tuolleen vieri vieressä, kaunis lopputulos. Vaatteet on kans ihanat!
Iih, pihasi kokkareet näyttävät ihan samalta kuin omalla savimaapihallani! Oikein tuollaisia kovia paloja, mitä ei saa pieneksi kirveelläkään (tai ehkä juuri sillä). Sateen jälkeen maa tarttuu lapioon ja on raskas käsitellä, mutta kuivana sitä ei saisi paloiksi kuin korkeinatan moottorisahalla :-D Otan osaa!

Inkivääri kirjoitti...

Saila aivan juuri sellainen on tämä maa:) Isännyys sanoo, että 'kahden minuutin pellot' - sen verran aikaa on maa helposti muokattavissa jossain sateen ja poudan välimaastossa8] Kyllä tuossa saa voimaa käyttää, mutta terävistä työkaluista on hyötyä. Päälle tulee multaa ja karkeaa kompoostia sekä ööverpärjääviä kasveja. Sitä paitsi, kastelussa sitten säästyy - pidättää hyvin vettä tämä maalaatu:)

Aila kirjoitti...

Just nuo on ne parraat kesäpuuhat =D Matot näyttää hyvältä noin. Pitääkö tässä lähteä käymään aitassa vatkaamassa vanhat mattorullat !? Ostin kyllä just äsken keittiöön uuden räsymaton alesta.... ja melkolailla tuollaiset vaatteetkin- kumma kyllä ;) Have a nice kesä !

Unelma kirjoitti...

Ihania kesäpuuhia sinulla.
Nuo räsymatot ovat niin kauniita yhdessä, sointuvat värit.

Merja K kirjoitti...

Aah, Suomen kesä on niin ihanaa aikaa :) Kauniit matot!

elämäni matkat... kirjoitti...

Kiitos visiitistä! Kasvarini hyllykö on toistakymmentävuotta sitten hankittu jostakin huonekalukaupasta silloiselle pienelle parvekkeelle. Eipä paljon auta tämä vinkki....

Ihanat matot sulla, tuli heti halua mennä kollaan varstoa että löytyiskö sietä vielä räsymattoja mutta olen tainnut jossain siivouspuuskassa laittaa nyyh kiertoon nekin :(

isopeikko kirjoitti...

Siinä kuvassa on kukkien vieressä iso vihreä alue, jolla ei kasva mitään, vähän heinänkorsia vain. Mikä se on?

Inkivääri kirjoitti...

Aila, räsymatto on siis ajanhengessä vaikka meillä niitä on ollut aina johtuen kutovasta lähisuvusta:)

Unelma, on ne mukavia ja räsymatot kans:)

MerjaK, ihanata se on:)

Elämäni matkat, ai, sitä ei sitten taida vastaan tulla ihan heti. Ja räsymattoja on kirppareilla tosi edullisesti, ainakin vielä ennen kuin kaikki on huomanneet Maalaisunelman jutun;)

Isopeikko, ai että vähän heinänkorsia, kiitti vaan mun vihreästä nurmikostani;D Se on sitä vielä kukille valloittamatonta aluetta- vielä on matkaa viidakkoon:)

arleena kirjoitti...

Mummon räsymatto on niin kotoisen kaunis.
Raikkaan viileää ja romanttista hellemuotia.

Inkivääri kirjoitti...

Arleena, kesämattoni on siniset ja mummon maton raidat natsasivat justiinsa:) Natsaaminen ei kyllä edes ollut ideana siinä lehtijutussa, vaan ihan mitä vaan mattoja laitettiin yhteen.

Hullu puutarhuri kirjoitti...

Moikka! kahden vuoden jälkeen...-Hui... olen palannut seuraamaan blogiasi. Ihania kuvia, mukavia pikku juttuja. Mulla oli eilen kukkapenkkien kanttamisurakka myöskin,ihanaa ja kamalaa yhtäaikaa. Hyvää kesää!

Inkivääri kirjoitti...

No hei Hullu puutarhuri, tervetuloa takaisin:D

Amazing Counters